YLI 100 AJONEUVOA

LATELA CAR SHOW

SUURIN SISÄTILANÄYTTELY SITTEN VUODEN 2019!

LATELAN JÄTKÄT, TUUNATTUJA AJONEUVOJA, MISSIKISAT JA PALJONMUUTA....

Perjantaina 3.12

16:00-21:00

Lauantaina 4.12

12:00-20:00 ”Aikuisten päivä”

Sunnuntaina 5.12

10:00-17:00 ”Perhepäivä”

Tapahtuman ajoneuvokattaus on varsin mairitteleva. Paikalle on valittu liki 150 ajoneuvoa. Rakentelun tyylisuuntia on monia, musiikkipuolta edustaa mm suomen suurin Autohifi maahantuoja Ai-Group. 

Paikalta löytyy niinikään Offroad ajoneuvoja kuin myös Drifting kilpureita, Driftereistä kirsikkana mainittakoot Kalle Rovanperän uuden karhea Supra DriftMadness osastolta sekä FPDA (FinnishProDriftingAssociation) Osastolla Lauantaina julkaistava Drifting SM 2022 kilpailukalenteri.

Jenkkipuolella perimätiedon mukaan yhteen Mustangiin on lutrattu 60 litraa lakkaa jo ennenkuin Poju on ollut edes pilkkeenä isänsä silmäkulmassa. Harvinaisuutena mainittakoot myös Kosolan Gt40. 

Raskaskaita ajoneuvoja tapahtumaan saapuu useampi. Pomintana sieltä Ristimaan Juhan viimeisin luomus ”Iceman” joka valmistui loppukesästä ja on kerennyt työn ohella kiertämään pohjoismaissa putsaamassa palkintopöydät. Scania merkkisestä rekanveturista löytyy lukematon määrä yksityiskohtia ja luonnollisesti Papusen Pertun käsialaa oleva maalaus.

Latela tuo omalle osastolleen, yli 10 autoa niin menneiltä vuosilta kuin tapahtumassa ensiesityksen saavat Italiaano Alfat, transit nurkkauksesta puhumattakaan. 

Tapahtumaan on valikoitu myös kevyemmin rakenneltua kalustoa jotka osalla toimittavat ihan käyttöauton virkaa mutta saavat messuhallissa loistaa edukseen. 

Nuorempia rakentajia on myös huomioitu, koska haluamme heitä tukea harrastuksen äärellä ja mikäs sen parempi motivaattori kuin päästä esittelmään omaa alkavaa rakennustaitoa. 

Tapahtumasta poikkeuksellisen tekee sen että näin suurelti ei sisätiloihin ole Suomenmaalla sitten loppuvuoden 2019 päästy tekemään näyttelyä. Tällaiselle kauden päätökselle on jo aiemmin ollut kysyntää ja nyt Latelan Huttunen otti härkää sarvista siirtyen ajatuksesta toteutukseen Suomen suurimalla autoporukan pikkujouluilla.

Sunnuntai on perhepäivä jolloin Auto puolen näyttelyssä pyörii joulupukki ja tonttu jakamassa lapsille yllätyksiä, ruokala on auki missä maittavaa puffet lounasta. Sunnuntaina on hyvä päivä lasten kannalta koska silloin ei musiikkia luukuteta autoista isolla volyymilla.

Tapahtuman tuotannosta Huttusen rinnalla vastaa Puuhis. Mies on tunnettu autotapahtumista niin juonto kuin tuotanto puolelta jo liki vuosikymmenen ajalta, joten Huttusen ei tarvinnut kahtakertaa miettiä kenet ottaa avukseen tähän Spektaakkeliin. Puuhis tuo tullessaan myös Puuhiksen Enkelit jotka paikanpäällä pyörittävät mm Latela Shoppia ja muita promootio tehtäviä, painotuoreiden Enkelikalenereiden myyntiä unohtamatta.