CASCADA

CASCADA

CASCADA MAD X-MAS FESTIVALEJEN LAUANTAISSA!

Ensimmäisen albuminsa julkaisusta lähes 15 vuotta sitten CASCADA katsoi taaksepäin maailmanlaajuisesti menestyksiä, kuten Everytime We Touch, Miracle, Evacuate The Dancefloor, San Francisco, Summerof love tai Ryhtm of the night. Laulaja Natalie Horler ja hänen tuottajatiiminsä ja kirjailijat Yann Peifer (Yanou) ja Manuel Reuter (Manian) ovat nousseet listan kärkeen yli 20:ssä maiden vastustamattomilla dance-pop-kappaleillaan. Lukuisten palkintojen kerääminen (esim. Music Award vuonna 2007) koko uransa ajan he ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä tämän hetken eurooppalaisen tanssilattian huippua.

Bonnissa asuva Natalie varttui Saksassa. David Horlerin tytär, arvostettu jazz muusikko ja sovittaja, joka työskenteli Quincy Jonesin, Stan Getzin ja Tony Bennettin kaltaisten kanssa, Natalie varttui musiikin parissa, vaikka hän sai vaikutteita enemmän tähdistä, kuten Maria Carey ja Whitney Houston. 18-vuotiaana hän aloitti studiotyön ja äänitti useita kappaleita eri DJ:t.

Vuonna 2004 hän tapasi studiotyönsä kautta Kölnissä asuvat tuottajat Yann Peiferin (Yanou) ja Manuel Reuter (Manian), joka kutsui hänet uuteen projektiinsa, CASCADA:han. He työskentelivät yhdessä 18-kuukautta, ja saivat kansainvälistä mainetta valtavalla debyyttihitillään Everytime We Touch. Yhdysvalloissa ennen kuin bändi edes kiersi siellä, kappale tarttui nopeasti kaikkialle maailmaan, josta seurasi useita platinalevyjä myyvä samanniminen albumi. Se synnytti kahdeksan singleä, mukaan lukien massiivinen Miracle ja tanssicover Savage Gardenin Truly, Madly Deeplystä. The albumin menestys sai World Music Award -palkinnon kategoriassa Maailman myydyin Saksalainen taiteilija. Toinen albumi Perfect Day (2007), jota johti hittisingle What Hurts The Most,
jatkoi CASCADAn hallitusta yhtenä maailman 10 myydyimmän tanssiesityksen joukosta.

Vuonna 2009 trio aloitti työskentelyn CASCADAn kolmannella albumilla Evacuate The Dancefloor. Yhden jälkeen tehokas kirjoitus- ja äänitysvuosi Natalie, Manian ja Yanou onnistuvat kehittämään omaa dance-pop-tyylistä jotain uutta. ”Oli ihanaa saada aikaa. Luulen, että todella edistynyt”, Natalie muistelee. ”Se oli uskomaton menestys, ja se tuntui kuin palkinto kovasta studiotyöstämme ja erityisesti rohkeudesta muuttaa tyypillistä CASCADA-soundi, sillä Evacuate The Dancefloor oli ensimmäinen kappaleemme, johon oli vahvasti vaikutteita rapista, R&B:stä ja sielu”. Single saavutti sensaatiomaisen mainetta kaikkialla maailmassa ja keräsi listan kärkipäät yli 20 maassa ympäri maailmaa.

Fanit tekivät jopa singlen nro 1 Englannissa Natalie kukisti Michael Jacksonin, joka hallitsi listan kärkeä pian hänen jälkeensä kuolema. Singlen menestys sai muun muassa MTV Video Music -ehdokkuuden Palkinnot, se saavutti platinaa Yhdysvalloissa, kultaa Saksassa ja Isossa-Britanniassa jne. Vuonna 2011 CASCADA julkaisi neljännen albuminsa Original Me, joka sisältää ensimmäisen lisäksi single, San Francisco muita energisiä dance-pop kappaleita, kuten Pyromania tai Au Revoir. Yanou (vastaa melodioista ja suurimmasta osasta sanoituksia) ja Manian (musiikin tuotanto ja suunnittelu) kehittyivät laajasti ja osoittivat jälleen kerran monipuoliset kykynsä. Kappaleita albumilla olivat monipuolisia puhtaasta popista, ei liian tanssista house-biittiin tai kitaroihin.

Vuonna 2012 heidän ensimmäinen kappaleensa Summer Of Love oli euforinen, kädet ilmassa tanssiva lattiahymni, CASCADAn uranuurtaman Eurodance-äänen pohjalta. Toisen kaavion kärjen jälkeen single The Rhythm Of The Night ja keulalaulaja Natalien tv-esiintyminen saksaksi ”Pop Idol” Jury, 31-vuotias poptähti ja hänen tuottajatiiminsä viettivät viimeiset kuukaudet keskittyä uusiin kappaleisiin.

Nataliea odotti muutama yllätys vuonna 2013: Hän kilpaili Saksasta Eurovision laulukilpailun kappaleella ”Glorious”, joka oli 20 parhaan joukossa useissa maissa. Lisäksi Natalien ”Best of”-albumi julkaistiin kansainvälisesti. Vuodesta 2004 lähtien hän on kiertänyt ja tuottaa edelleen uusia kappaleita. Matkat kulkivat Yhdysvalloista Australiaan ja Pohjois-Norjasta Afrikkaan.

CASCADA on nyt palannut uudella singlellään One Last Dance – yhteistyössä Trans X:n kanssa uusi ote Living on Videosta vuodelta 1983. Se on oodi menneille vuosille ja palaa takaisin heidän tanssijuurinsa, mikä on jännittävää jokaiselle CASCADA-faneille sekä tämän musiikin ystäville.

 

OSTA LIPUT JA NÄE CASCADA

JAA SIVU